اسباب بازی, بردگیم

آموزش رنگ ها به کودکان با اسباب بازی

آموزش رنگ به کودکان

آموزش رنگ‌ ها به کودکان از سنین پیش دبستانی انجام می شود. به طور معمول بچه ها از 3 سالگی به بعد با مفهوم رنگ آشنا می شوند. با توجه به پایین بودن سن کودک لازم است تا آموزش ها با بازی توام باشد تا کودک تشویق به یادگیری شود. با کمک اسباب بازی ها می توانید مفاهیم آموزشی را به کودک انتقال دهید. آموزش رنگ ‌ها به کودکان برای تقویت تمرکز و خلاقیت و توسعه مهارت های هنری بسیار مفید است.

از طریق بازی هایی که مرتبط با رنگ ها هستند می توانید کودکان را با مفهوم رنگ ها آشنا کنید. انواع اسباب بازی با تنوع رنگی برای تمرین و فعالیت های تجربی عالی هستند. بچه ها خیلی راحت با اسباب بازی ها ارتباط می گیرند و پدر و مادر می تواند بازی را به نوعی آموزش هدفمند تبدیل کند.

5 فایده مهم آموزش رنگ‌ ها به کودکان

1-توسعه تجسم و خلاقیت

برای اینکه فرزندان خلاق تری داشته باشید، کودکان را با دنیای زیبای رنگ ها آشنا کنید. رنگ ها حس دارند و به لحاظ روانشناسی روی احساس فضا نیز تاثیر می گذارند. آموزش رنگ‌ ها به کودکان به آن‌ها کمک می‌کند تا تجسم خلاقانه‌تری داشته باشند. با ترکیب و تنوع رنگ ها، طرح ها و تصاویر خلاقانه ای ایجاد می شود که در رشد ذهن و تخیل کودک موثر است.

2-تقویت توجه و تمرکز

وقتی که کودک با مفهوم رنگ آشنا می شود، آن را به کار می برد. در این فرایند لازم است تا کودک روی جزئیات دقت و تمرکز زیادی نشان دهد. به خصوص برای بچه هایی که به دلیل بیش فعالی، تمرکز کمتری دارند می توان از بازی رنگ ها کمک گرفت. تصحیح عادات کودکان پیش از دبستان روی روند تحصیل او در آینده تاثیر مستقیم دارد.

3- توسعه مهارت های زبانی

آموزش رنگ‌ها به کودکان باعث افزایش دایره واژگان و بهبود دایره‌ی لغات آنها می‌شود. وقتی کودک رنگ ها را شناسایی می کند از کلمات متنوع تری مرتبط با رنگ ها استفاده می کند. سنجش مهارت های زبانی یکی از مهم ترین الگوهای رشد ذهنی کودک است. کودکان باهوش، خزانه لغات قوی تر دارند و از جهت توسعه مهارت های زبانی در مقایسه با گروه هم سالان، جلوتر هستند.

4- توانایی تفکر منطقی

درک مفهوم رنگ و ارتباط بین رنگ ها موجب تقویت توانایی استدلال و تفکر منطقی کودک می شود. برای این منظور تنها یادگیری نام هر رنگ، کافی نیست. کودک باید با ترکیب رنگ ها آشنا شود و با مخلوط آن ها رنگ دیگری را خلق کند. آموزش رنگ ها به کودکان به این مفهوم است که کودک درک صحیحی از ترکیب رنگ ها داشته باشد. برای مثال را ترکیب رنگ زرد و آبی، سبز به وجود می آید. این پدیده باید برای کودک قابل درک باشد.

5- تسهیل در یادگیری ریاضی

ریاضی از سخت ترین دروس برای اغلب کودکان است. برای اینکه فرزندتان در آینده، مشکلی با شناسایی الگوها و اعداد و تفاوت ها نداشته باشد، آموزش رنگ‌ها به کودکان با اسباب بازی را همین امروز شروع کنید. کودکانی که قدرت تجسم، خلاقیت، تفکر منطقی و درک بالاتری دارند در یادگیری ریاضی موفق عمل می کنند.

بهترین اسباب بازی برای آموزش رنگ‌ ها به کودکان کدام است؟

آموزش رنگ ها به کودکان از 3 سالگی به بعد انجام می شود. البته کودکان از همان ابتدا می توانند رنگ اسباب بازی ها را تشخیص دهند اما به صورت کلاسیک، نام هر رنگ را نمی دانند. با کمک بازی های مختلف می توانید روند آموزش رنگ به کودک را ساده تر کنید. بازی بهترین راه برای آموزش به کودکان خردسال است. پدرها و مادرها و یا مربیان مهد کودک لازم است تا شیوه های نوین آموزشی و بازی درمانی را برای یاددادن رنگ ها به کودک، به کار گیرند.

 

-بازی تشخیص رنگ با توپ های پلاستیکی کوچک

تعدادی توپ کوچک سبک از دو رنگ متفاوت تهیه کنید. دو سبد بزرگ نیز به همان رنگ ها لازم دارید. از کودک بخواهید تا توپ ها را در سبدهایی به همان رنگ، قرار دهد. برای مثال توپ های زرد در سبد زرد رنگ و توپ های قرمز در سبد، قرمز رنگ باشد.

همین بازی را می توان با لگوهای رنگی و بزرگ نیز انجام داد. نکته‌ی مهم در این روش این است که همه‌ی اسباب بازی های استفاده شده در این بازی باید یک اندازه و یک شکل باشند. در این صورت توجه کودک تنها به تفاوت رنگ ها، جلب می شود و روی طرح و شکل تمرکزی ندارد.

آموزش رنگ به کودکان

آموزش رنگ به کودکان از طریق بازی با لگو

 

-آموزش رنگ‌ ها به کودکان با خمیر بازی

خمیر بازی بهترین اسباب بازی آموزشی برای کودک زیر 5 سال است. حتی بزرگترها هم از بازی با خمیر و اسلایم لذت می‌برند. خمیرهای بازی را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید تا از لحاظ بهداشتی مشکلی نداشته باشد. این وسیله برای ترکیب رنگ ها و ساخت رنگ جدید عالی است. کودک به تنهایی نیز می تواند با آن بازی کند اما بهتر است پدر یا مادر با او همراهی کنند. خمیر سبز رنگ را از جعبه خارج کنید. حالا کودک می تواند با مخلوط کردن رنگ ها، خودش سبز را درست کند.

آموزش رنگ

آموزش رنگ ها با کمک خمیر بازی به کودکان

 

-آموزش رنگ ها با پازل رنگی

پازل های رنگی بزرگ برای آموزش رنگ‌ها به کودکان وجود دارد. این اسباب بازی ها از جنس پلاستیک یا چوبی هستند. کودک باید با قرار دادن تکه ها در کنار یکدیگر، تصویر را کامل کند. این بازی باعث تقویت قدرت حل مسئله و تشخیص رنگ می شود. از کارت های رنگی یا فلش کارت هم می توانید استفاده کنید. هدف در این بازی اینست که رنگ ها در نهایت یک تصویر کامل را نشان دهند.

بازی های آموزش رنگ

شکل ها و رنگ ها یک بازی برای آموزش رنگ ها به کودکان

برای خرید بازی شکل ها و رنگ ها کلیک کنید.

 

-آموزش رنگ ها به کودکان با انگشتان دست

با کمی خلاقیت می توانید کلی بازی و سرگرمی جدید، ابداع کنید. مهم اینست که کودک با میل و اشتیاق در بازی شرکت کند. دستکش های رنگی تهیه کنید و هر کودک یک دستکش را دست کند. کلی رنگ مایع مثل گواش و مقوای بزرگ تهیه کنید. حالا کودک می تواند با دست هایش نقاشی بکشد.

این بازی ها هم در شناسایی و تشخیص رنگ ها به کودکان کمک می کنند و هم روی مهارت های تفکر منطقی، توجه و تمرکز، تشخیص الگوها و هماهنگی دست و چشم تاثیر مثبت دارند. موقع بازی کودک تشویق به حرف زدن می شود و این در رشد مهارت های زبانی و ارتباط اجتماعی اهمیت زیادی دارد. همراهی و راهنمایی کودک در استفاده از این اسباب‌بازی‌ها بسیار مهم است.

 

آموزش رنگ از طریق بازی

آموزش رنگ ها از طریق بازی با رنگ ها

 

 

خوندی؟ چطور بود؟ چند ستاره می‌ارزید؟

Rating 5.00 from 4 votes

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *